Cara Menang Hold Em – Mempertaruhkan Semuanya

Texas Hold ‘Em tanpa had telah memasuki arus perdana dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan telah membawa generasi baru pemain. Ini adalah impian baru, di sana bersama yang lain: bintang rock, model … selebriti poker !? Setiap hari muda, pemain baru kurang ajar duduk di meja, bersenjata dengan nasihat orang lain atau kadang-kadang hanya kemahiran mereka yang sedikit.

Sebilangan besar dari mereka pulang pecah. Saya rasa ada dua penyebab utama ini.  download mega888 for ios Salah satunya ialah filem Rounders. Walaupun dongeng yang menyeronokkan, dan salah satu filem kad moden yang lebih baik hari ini, ia berfungsi dengan baik untuk memberi makan ego khas kepada penonton yang tidak semestinya layak. Sebab kedua, yang dipopularkan sebagai hasil filem ini, adalah Sistem Super Doyle Brunson.

Garis yang paling terkenal dari buku itu adalah, “Kunci tanpa had adalah meletakkan keputusan seseorang untuk semua kerepeknya.” Walaupun ini berlaku empat puluh tahun yang lalu, hakikat bahawa pengetahuan sedemikian telah menjadi rumah tangga di kalangan pemain memerlukan penyesuaian terhadapnya. Hari ini terdapat terlalu banyak pemain bagus di luar sana, dan jika anda secara konsisten mempertaruhkan semuanya, itu hanya masalah masa sebelum seseorang menjatuhkan anda. Pepatah lain yang terkenal di sekitar bilik kad adalah, “Melakukan semua kerja setiap masa kecuali yang terakhir.”

Oleh itu, pemain terbaik biasanya tidak mahu meletakkan semua cip mereka lebih awal, kerana mereka cukup berpengalaman untuk mengetahui bahawa apa-apa masih boleh berlaku. Sekiranya mereka memegang sesuatu yang baik-tetapi-tidak-hebat, mereka harus berfikir dua kali untuk mempertaruhkan segalanya, walaupun mereka mengesyaki mereka mempunyai pemenang.

Saya masih ingat ketika saya melihat Phil Ivey, yang dianggap sebagai salah satu pemain paling agresif, bermain di High Stakes Poker. Di satu pihak dia menjemput Kings, dinaikkan dan dipanggil oleh Brad Booth yang mempunyai 53 posisi. Ketika flop keluar dengan beberapa kad rendah Ivey bertaruh, hanya untuk menghadapi all-in besar dari lelaki yang mungkin mempunyai peluang 20% ​​untuk mengalahkannya.

Ivey memikirkannya untuk masa yang lama, tetapi akhirnya melipat kelebihannya. Saya yakin dia kecewa ketika melihat ulang tayang itu! Namun, melihat langkah ini mengukuhkan bagi saya hakikat bahawa pergerakan besar sukar ditangani. Faktanya ialah, satu pasangan tidak cukup menang di tepi sungai, dan pemain yang mengetahui ini lebih suka berusaha memecahkan pasangan besar daripada bermain satu. Yang dikatakan, setelah anda membuat gerakan besar pada pemain, dia lebih cenderung memanggil anda pada waktu berikutnya. Pemain lain juga.

Tidak ada salahnya melakukan gerakan besar sekali-sekala, dan sebenarnya jika anda bermain dengan pemain yang lebih baik, ini adalah kaedah terbaik untuk menghilangkan kemahiran mereka pada pusingan pertaruhan kemudian. Namun, setelah anda memahami selok-belok permainan pasca-flop, anda akan dapati bahawa bermain dengan baik tidak semestinya melibatkan risiko. Simpan untuk amatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.